Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Επιμόρφωση Β1: Εργασία 3 Περιγραφή Ιστολογίου





BLOG

Τίτλος Ιστολογίου: School is where your Heart is!

Δημιουργός: Ανδρομάχη Παππά, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

 
 

Η ονομασία του ιστολογίου προέκυψε από παράφραση του αγγλικού ρητού “Home is where your heart is” θέλοντας να δείξει ότι το σχολείο μπορεί να είναι ένας τόπος αγαπημένος, ένα «σχολείο της καρδιάς», τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. 

Σκοπός του ιστολογίου, επομένως, είναι να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας ή άλλων ειδικοτήτων που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία. Το ιστολόγιο στοχεύει, επίσης, να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα για όλες τις καινοτόμες δράσεις, προγράμματα, εκπαιδευτικές επισκέψεις και διαθεματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο σχολείο.

Οι αναρτήσεις αφορούν σε ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό από δράσεις στις οποίες συμμετείχε η δημιουργός τα προηγούμενα σχολικά χρόνια αλλά και σε ιδέες και εκπαιδευτικές προτάσεις τις οποίες σκοπεύει να εφαρμόσει στο μέλλον.

Σε μελλοντική βάση, το ιστολόγιο φιλοδοξεί να γίνει ένας τόπος ανοιχτού διαλόγου και ανταλλαγής πρακτικών διδασκαλίας μεταξύ εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας ή και άλλων ειδικοτήτων που «φωτίζουν» τη σύγχρονη αντίληψη για το ρόλο του σχολείου ως πλαισίου που νοιάζεται και φροντίζει, που προάγει όχι μόνο τη μάθηση, αλλά και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και προσαρμογή των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου